Rendhagyó történelemórák

A kiállítótermünkben az Osztrák-Magyar Monarchia Haditengerészetének korszakán keresztül az általános és középiskolás fiatalokkal ismertetjük meg a honvédelmi eszmét, a katonaság és hazafiasság tiszteletét, fontosságát. Az egykori matrózélet bemutatásával a katonai hivatás népszerűsítése, a tengerész történeti-történelmi hagyományok megismertetésével bemutatjuk, mennyire összefonódik a honvédség és a társadalom civil élete, mennyire fontos ezen egyensúly fenntartása és erősítése.

A programon iskolás csoportok, táborozók részére szervezünk foglalkozásokat, „rendhagyó történelemórákat”, elsősorban azon korosztályoknak, akik az adott időszaknál tartanak történelmi tanulmányaik során.

Az előadások interaktívak, az iskolások felpróbálhatják a ruházatot, kézbe vehetik a korabeli fegyvereket, eszközöket, valamint megnézhetnek a haditengerészetről szóló ismertető filmeket. A foglalkozások végén a témával kapcsolatban rövid teszt kitöltésére van lehetőség, amelynek eredményét az általunk kiadott könyvekkel jutalmazunk.

A programot 2021.07.01 – 2022.04.30. időszakban a Nemzeti Kulturális Alap Ismeretterjesztés és Környezetkultúra Kollégiuma támogatta. 

A kiállítóteremben lévő lőfegyverek hatástalanok és fegyverszakértő által bevizsgáltak.

A kiállítóterem befogadóképessége 20 fő.