Bödör Lajos

1879-ben született Herényben. Vallása római katolikus. Szombathelyen élt és vízmesterként dolgozott. 1911-ben Rohonczon feleségül vette Roszoha Ilona kocsmárosnét. Az I.világháború kitörésekor Polába a császári és királyi haditengerészethez vonult be. 1914. augusztus-szeptember időszakban Polában, 1916. áprilistól 1918. februárig Rajlovácon, 1918. februártól Mostarban teljesített frontszolgálatot. Az összeomláskor szerelt le Károly Csapatkereszt kitüntetéssel. Sárváron telepedett le, ahol kétszer is újra nősült, előszőr 1924-ben feleségül vette Miklós Erzsébetet, majd 1927-ben vezette oltárhoz Grau Katalint. Nyugdíjazásáig mint vízmester dolgozott. Tagja volt a Magyar Frontharcos Mozgalomnak, részt vett Budapesten a haditengerészeti emlékmű avatásán. 1941-ben hunyt el Sárváron.

Bödör Lajos

A fent említett személyről további információk találhatók a Magyar Haditengerészeti Egyesület - S.M.S Balaton szombathelyi csoport oldalon.

Bödör Lajos bosnyák fezben. A fezen a császári és királyi haditengerészet sapkarózsája, az öltöny hajtókáján a Magyar Haditengerészeti Egyesület kitűzője látható. (A kép a Nádasdy Ferenc Múzeum tulajdona)